Isparta'da bir çocuğu ısıran kedinin kuduz çıkması üzerine tüm mahallelerde kuduz karantinası başlatıldı.
Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu çeşitli önlemler alırken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, merkezde Belediye mücavir alanı içinde kalan bütün mahallelerde 6 ay süre ile karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verildiğini açıkladı. Hayvan pazarının kapatıldığını belirten İpek, hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını, sadece kesim amacıyla çevre köy, ilçe ve illerden gelen hayvanların mevcut veteriner hekim gözetiminde belediye mezbahanesinde kesiminin yapılacağını iletti. Tüm mahallelerdeki büyükbaş, küçükbaş hayvanlar, tek tırnaklı hayvanlar ile kedi ve köpeklerin aşılanacağını açıklayan İpek, "Sahipli kedi ve köpeklerin aşılaması İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünde yapılacak" dedi.
EN YAKIN SAĞLIK KURULUŞLARINA BAŞVURULMALI
Kuduz hayvanlarla temasta olan insanların ivedi olarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını isteyen İpek, sağlık tarama yetkisinin İl Sağlık Müdürlüğüne ait olduğunu açıkladı. Kuduz hastalığına yakalanmış veya hastalıktan şüpheli hayvanların kadavralarının derileri ile birlikte imha edileceğine dikkat çeken İpek, "İlin giriş-çıkış yollarına 'Bu Yerleşim Biriminde Kuduz Hastalığı Var' levhalarının konulacak. Sahipli kedi ve köpeklerin salınmaması gerekiyor. Müdürlük olarak her şey kontrolümüz altında tüm tedbirleri almış bulunmaktayız " dedi.
VATANDAŞLAR TEDİRGİN
Isparta'da kuduz karantinası olduğunu öğrenen vatandaşlar da başı boş gezen köpek sayısının oldukça fazla almasından dert yandı. Vatandaşlar, karantina uygulamasından tedirgin olduklarını yetkililerin bir an evvel bu tehlikeyi bertaraf etmelerini istediler.






































